Breschel stopt met wielrennen: "Ik slaap tot 15 uur per dag"

  Breschel bij een valpartij 4 jaar geleden in Gent-Wevelgem.

  Matti Breschel houdt het fietsen voor bekeken. De bijna 35-jarige Deen is al een tijdje op de sukkel met zijn gezondheid en kan geen topsport meer aan.  

  Breschel lijdt aan psoriasis artritis, een vorm van ontstekingsreuma. Hij neemt daar medicatie voor, maar die ondermijnt zijn conditie.

   

  "Het is een grote opluchting dat ik de knoop doorgehakt heb", zegt Breschel.

   

  "Ik had het zeer moeilijk om de goeie vorm te vinden en het geneesmiddel dat ik nam had daar veel mee te maken. Ik slaap 15 uur per dag, de medicatie maakt me heel moe."

   

  "Op deze manier heeft doorgaan met fietsen geen zin. Dat idee flitst al sinds februari door mijn hoofd. In de Giro is het alleen maar erger geworden en was de pijn zo erg dat ik echt aan stoppen begon te denken."

   

  Breschel reed onder meer voor CSC-Saxo Bank, Rabobank, Tinkoff, Astana en dit jaar voor EF Education First.

   

  Hij was 15 jaar actief op het hoogste niveau en won 22 koersen, waarbij Dwars door Vlaanderen (2010), het Deense kampioenschap (2009) en ritten in de Ronde van Burgos, Ronde van Spanje en Ronde van Catalonië. Op het WK 2008 eindigde hij 3e, op het WK 2010 2e.

   

  "Ik heb er enorm van genoten", zegt Breschel. "Ik houd alleen goeie herinneringen over aan deze sport. Ik heb de wereld gezien en heb deel uitgemaakt van de grootste ploegen. Nu wil ik muziek gaan spelen en leren zeilen."

  Aankondiging van het afscheid: