Tristan Vandenbussche roeit naar zilver op WK voor junioren

  Eerder dit seizoen werd Vandenbussche ook al Europees kampioen bij de junioren.

  In Tokio is Tristan Vandenbussche vicewereldkampioen geworden in de skiff. Op het water waar volgend jaar de olympische roeiwedstrijden plaatsvinden, moest onze landgenoot bij de junioren alleen de Wit-Rus Ivan Brynza voor zich dulden. 

  In de strijd om de medailles vatte Vandenbussche de wedstrijd voorzichtig aan. Na 500 meter kwam de jonge Belg als 5e door op 2 seconden van de leider, halfweg keek hij al tegen een achterstand van 4 seconden aan.

   

  In de tweede wedstrijdhelft bleek dat Vandenbussche zijn wedstrijd goed had ingedeeld. De Bruggeling maalde de laatste 500m als snelste af en moest uiteindelijk alleen de Wit-Rus Ivan Brynza voor laten. 

   

  Na zijn bronzen WK-medaille van vorig jaar en zijn Europese titel eerder dit seizoen bezorgt Vandenbussche België dus opnieuw eremetaal.