• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sluitingsprijs Putte-Kapellen blijft dan toch voortbestaan

  Taco van der Hoorn

  Taco van der Hoorn zal dan toch niet de laatste winnaar op de erelijst worden.

  De Sluitingsprijs Putte-Kapellen verdwijnt dan toch niet van de wielerkalender. Organisator Golazo vond met de lokale ondernemer Ben Simons een overnemer.

  Putte-Kapellen was de voorbije jaren de vaste afsluiter van het Belgische wielerseizoen, maar na 85 edities leek er een einde te komen aan deze eendagskoers in het noorden van de provincie Antwerpen. Golazo zou er de stekker uittrekken, maar Ben Simons houdt de wedstrijd dan toch in leven.

   

  "De Sluitingsprijs is verbonden met de streek waar ik zelf ook vandaan kom", zegt hij. "Het zou spijtig zijn als deze traditie zou verdwijnen." Na 3 jaar zullen de nieuwe organisatoren wel evalueren of de koers nog altijd levensvatbaar is. "Het is tegenwoordig erg moeilijk om zo'n wedstrijd in leven te houden, maar het is zeker de bedoeling om de traditie in stand te houden."

   

  Organisator Ben Simons is zeker geen onbekende in het wielermilieu. Zo zette hij eerder al zijn schouders onder de Schaal Sels. Samen met de Antwerp Port Epic en de GP van Steenbergen moet de Sluitingsprijs een kwartet van "Antwerpse Karakterkoersen" vormen.

  Zo was het vorig jaar: