• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bondsparket ziet administratieve fout Antwerp door de vingers

  Antwerp-speler Quirynen werd tegen Waasland-Beveren ingebracht, maar stond niet op het wedstrijdblad.

  Het parket van de Belgische voetbalbond "acht het niet nodig" een procedure aan te spannen tegen Antwerp, dat vorige speeldag tegen Waasland-Beveren een niet-gerechtigde speler liet opdraven. 

  In de wedstrijd tussen Antwerp en Waasland-Beveren op speeldag 2 van de Jupiler Pro League viel Antwerp-speler Robbe Quirynen in de 78e minuut in. Maar de 17-jarige verdediger stond niet op het wedstrijdblad en mocht het veld dus ook niet betreden. Op het moment van de vervanging stond de 4-1-eindstand (en de winst voor Antwerp) al op het bord. 

   

  De Great Old riskeerde de wedstrijd dus met forfaitcijfers te verliezen, maar zover laat het bondsparket het niet komen. "Het bondsparket kan autonoom een procedure aanspannen, maar acht dit niet nodig", klinkt het bij de KBVB. "Tenzij er zich binnen 30 dagen nog een derde partij zou melden, is deze zaak gesloten."

   

  Eerder had Waasland-Beveren al laten weten geen klacht te zullen indienen bij de voetbalbond