Skiër Marchant maakt rentree na 2,5 jaar: "Van deze dag heb ik gedroomd"

  Na 945 dagen stond de 21-jarige Marchant opnieuw op de skilatten.

  Skiër Armand Marchant heeft in het Nieuw-Zeelandse Coronet Peak zijn eerste wedstrijd in meer dan 2,5 jaar afgewerkt. In een reuzenslalom eindigde hij op de 19e plaats. 

  Na 945 dagen stond Armand Marchant opnieuw op de skilatten in een officiële wedstrijd. Voor de 21-jarige Belg kwam er zo een einde aan een ellenlange revalidatie. In januari 2017 crashte onze landgenoot in het Zwitserse Adelboden en brak hij zijn scheenbeen op meerdere plaatsen. 

   

  7 operaties later vierde de jonge Belg dus zijn comeback. "Na 2 jaar en 7 maanden komt er een einde aan één van de grootste uitdagingen in mijn leven. Gedurende heel mijn revalidatie droomde ik van deze dag, op één van de mooiste plaatsen ter wereld", stuurt een gelukkige Marchant via een bericht op Instagram de wereld in. 

   

  In Coronet Peak klokte Marchant af op 1'48"78 en finishte hij als 19e. Daarmee werd hij de 2e Belg na Dries Van den Broecke, die op de 15e plaats eindigde. Olympiër Sam Maes werd 27e. De Oostenrijker Magnus Walch won in 1'46"60.