Vanaken: "Mijn carrière bij Club afsluiten? Waarom niet"

  Hans Vanaken en Ruud Vormer.

  Hans Vanaken is samen met zijn ploegmakkers naar Kiev vertrokken voor de terugmatch in de voorrondes van de Champions League. Club Brugge verdedigt een 1-0-voorsprong uit de heenmatch. "We willen deze kans met twee handen grijpen."

  "Champions League is het hoogste niveau en daar willen we staan"

  "Ik ben een beetje verkouden. Een paar jongens voelen zich wel wat minder, maar het zal geen probleem zijn", verzekerde Hans Vanaken voor het vertrek van Club Brugge naar Kiev. "Iedereen zal klaar zijn om er 100 procent voor te gaan. We gaan vol voor dat doelpunt. We mogen niet achteruit kruipen om de nul te verdedigen."

   

  "Dat moet de ingesteldheid zijn vanaf het eerste fluitsignaal. Kiev weet ook dat elk tegendoelpunt fataal kan zijn. We moeten ze onder druk durven te zetten en dan zie ik het wel gebeuren. Het vertrouwen zit ook goed na die 9 op 9 in de competitie."

   

  Is Club Brugge beter dan Dinamo Kiev? "Kiev is een heel goede ploeg. De heenmatch had anders kunnen lopen. Wij hadden er meer kunnen scoren, zij hadden gelijk kunnen maken. Op dat vlak is het fiftyfifty. Maar wij voelen wel dat er nu een kans is om door te stoten. Die kans willen we met twee handen grijpen."

   

  "De Champions League is het hoogste niveau en daar willen we staan. Vorig jaar hebben we een heel goeie campagne gehad. Nu willen we ook in de groepsfase raken. Dat zou heel mooi zijn."

  "Waarom zou ik mijn carrière hier niet afsluiten?"

  Hans Vanaken zette ook zijn handtekening onder een contractverlenging bij Club Brugge. Is er een concreet aanbod geweest van een andere club? "De interesse van Ajax, dat verhaal stond in de kranten. Zelf heb ik er niet veel van opgevangen. Tussen Club en mij gaat het goed. Er is wederzijds respect. Het is een plezier om hier te voetballen."

   

  "Deze verlenging is mooi voor mij en voor de club." Sluit Hans Vanaken zijn carrière ook af bij Club Brugge? "Dat is nog heel lang. Het zou heel mooi zijn als dat kan. Toen ik hier 5 jaar geleden tekende, heb ik gezegd dat ik een heel mooie carrière zou hebben als ik hier 10 jaar kon blijven voetballen. Dus, waarom niet?"

   

  Club staat na 3 speeldagen alleen op kop in de competitie. Is er al champagne gevloeid? "Neen, dat gebeurt nog niet. Het is mooi die 9 op 9. Het is goed, maar het seizoen is nog heel lang. En er zijn ook altijd nog de play-offs."

  Wachten op de luchthaven