Guardiola en Martinez coachen sterren bij galamatch Kompany

  Op 11 september ziet Guardiola Kompany terug op diens afscheidsmatch bij City.

  Bondscoach Roberto Martinez zal op 11 september de Premier League all-stars coachen tijdens de afscheidsmatch van Vincent Kompany bij Manchester City. Pep Guardiola neemt de City-legends onder zijn hoede.

  Martinez en Guardiola hebben niet lang moeten twijfelen toen ze gevraagd werden voor de afscheidsmatch van Kompany. "Het is een eer dat ik de Manchester City-legends mag coachen voor deze wedstrijd. Er bestaat geen twijfel over de plek van Vincent in het pantheon van City-grootheden. Dat ik op deze manier betrokken kan zijn in deze wedstrijd betekent heel veel voor me", betuigt Pep Guardiola zijn lof.

   

  "Toen ik bij City terechtkwam, was het meteen duidelijk hoe belangrijk Vincent was voor deze club. Hij was de leider in de kleedkamer en een bron van inspiratie op het veld. Een decennium lang was hij de ziel van de club. Volgens mij kon hij niet meer gedaan hebben om ons aan successen te helpen", aldus Guardiola. 

   

  Ook bondscoach Roberto Martinez gaat graag in op de uitnodiging. "Ik ben vereerd betrokken te zijn bij deze speciale mijlpaal in Vincents carrière. Hij is een rolmodel in het Belgisch voetbal. Zijn leiderschap, engagement en uitmuntendheid in zijn job maken van hem een heel unieke voetballer. Hij verdient deze viering echt."

   

  Eerder hadden al heel wat bekende spelers toegezegd en binnenkort volgen er nog meer namen. De opbrengst van de galamatch gaat naar Tackle4MCR, een organisatie -opgericht door Kompany- die zich inzet voor daklozen. 

  Er bestaat geen twijfel over de plek van Vincent in het pantheon van City-grootheden.