• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Groenewegen foetert op Trek na sprint, Teunissen reageert: "Wél gemotiveerd"

  " "

  Dylan Groenewegen wou graag de eerste rit winnen in Hulst, maar raakte ingesloten tijdens de massaspurt.

  Dylan Groenewegen had zijn zinnen gezet op spurtwinst in Hulst, maar de Nederlander raakte ingesloten en kon zijn spurt niet rijden. Hij maakte achteraf de lead-out-man van Edward Theuns (2e) verwijten. 

  Bekijk nog eens de spurt - opletten op 250m van de streep

  Groenewegen moest vrede nemen met de 7e plaats, terwijl zijn lead-out-man (Mike Teunissen) voor hem eindigde, nooit een goed teken. Al snel na de race gaf de Jumbo-Visma-spurter aan wat er misliep. En hij viseerde daarbij de renner van Trek-Segafredo die Theuns bracht. "Als een renner van kop gaat in een sprint, waarom stuur je dan niet goed weg en breng je andere renners in gevaar? Kijk maar naar de sprint op 250 meter van de streep."

   

  Daar is te zien dat Groenewegen moet inhouden en zijn winstkansen gefnuikt ziet: "Al bij al voel ik me goed. Op naar morgen!"

  Er ontstond een kleine discussie op Twitter, waarbij ook iemand opperde dat Teunissen sneller had moeten aangaan om Groenewegen te brengen. Waarop iemand anders opmerkte dat hij twijfels had of Teunissen sinds de Tour - waar hij de eerste massaspurt én het geel won in Brussel - nog wel gemotiveerd was voor die rol.

   

  Dat maakte Teunissen hem evenwel meteen duidelijk: "Toch niet helemaal goed opgelet dan... En kijk anders voor het gemak naar de sprint van vorige week in Londen."

  Nog iemand vond dat Groenewegen maar een mager jaar had. Waarop de snelle man van Jumbo-Visma droogweg herinnerde aan zijn 11 zeges in 2019.