Ook Niels Bruynseels moet afzeggen voor EK jumping

  ruiter Niels Bruynseels

  "Een geval van overmacht", reageert Niels Bruynseels.

  Na Nicola Philippaerts haakt ook Niels Bruynseels af voor het EK jumping in Rotterdam. Zijn paard, de SBS hengst Delux van T&L, sukkelt met een blessure. Jérôme Guery neemt de vrijgekomen plaats in en zal deelnemen met de hengst Quel Homme de Hus.

  Anderhalve week geleden, tijdens de Global Champions Tour wedstrijd in Londen, blesseerde Delux van T&L zich licht en na overleg met de omkadering en de eigenaar werd beslist om niet met hem af te reizen naar Rotterdam.

   

  Bij Niels Bruynseels komt dit natuurlijk hard aan. "Dit is een geval van overmacht. Aanvankelijk dachten we dat de blessure nog meeviel, maar blijkt nu dat een pees verrokken is en dat betekent dus zeker anderhalve maand revalidatie. Ik zal er wel bij zijn in Rotterdam om het Belgische team aan te moedigen."

   

  Vijfde ruiter Jérôme Guery neemt de plaats in van Bruynseels. Guery zal deelnemen met zijn hengst Quel Homme de Hus (van Quidam de Revel x Candillo). Hoewel Jérôme en Quel Homme nog een nieuwe combinatie zijn, kunnen zij toch al terugblikken op een prachtig eerste seizoen samen, met als hoogtepunt de overwinning in de LGCT CSI5*GP in Mexico begin dit jaar.

   

  Eerste reserve Olivier Philippaerts (H&M Extra) gaat nu dus ook mee naar Rotterdam. Het Europees kampioenschap heeft plaats van 21 tot en met 25 augustus.