Siméon moet enkel Fransman Di Meglio laten voorgaan in 2e MotoE-race

  Xavier Siméon op de Red Bull Ring in Spielberg (Oos).

  Onze landgenoot Xavier Siméon is naar een mooie tweede plaats gereden in de Grote Prijs MotoE van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring in Spielberg was enkel de Fransman Mike De Meglio beter. Het was de 2e race van het nieuwe MotoE-kampioenschap. Begin juli in Duitsland eindigde Siméon op de zevende plaats. 

  Door de regenachtige omstandigheden werd de wedstrijd voor de elektrische motoren ingekort van 6 naar 5 ronden. Siméon vertrok vanaf de tweede plaats en hield die plek ook vast. "Het was lastig, want we reden voor het eerst in de regen", reageerde Siméon. "Gelukkig maakte ik geen fouten."

   

  Vorige maand vond op de Sachsenring in het Duitse Oberlungwitz de allereerste MotoE-wedstrijd uit de geschiedenis plaats. Siméon eindigde toen als zevende. In het kampioenschap is hij nu derde met 29 punten, 12 minder dan leider Mike Di Meglio.

   

  De derde van 4 manches staat op 15 september in het Italiaanse Misano geprogrammeerd.

  Tweets over de race: