• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real Madrid sluit voorbereiding af met nederlaag tegen AS Roma

  Real Madrid heeft zijn laatste oefenmatch voor de start van het seizoen niet kunnen winnen. Na 90 minuten stond er tegen AS Roma 2-2 op het bord, maar in de strafschoppenreeks boog de Koninklijke het hoofd. 

  Real Madrid lijkt nog niet meteen klaar voor een overtuigende competitiestart in Spanje. Het verloor ook zijn laatste oefenmatch tegen AS Roma. Marcelo en Casemiro brachten de Koninklijke tot twee keer toe op voorsprong, maar Roma kon telkens reageren en Perotti en topschutter Dzeko zorgden zo voor een gelijkspel.

   

  Eden Hazard, met zijn nieuwe rugnummer 7, kon niet uitblinken bij Real en werd halfweg de tweede helft gewisseld. Thibaut Courtois stond de hele match tussen de palen en moest zich in de strafschoppenreeks 5 keer gewonnen geven. Marcelo miste de vijfde Madrileense elfmeter en bezorgde Roma zo de zege met 5-4.

   

  Voor Real Madrid komt er een einde aan een moeizame oefencampagne. De Madrilenen verloren zwaar van Bayern München (3-1) en Atletico Madrid (7-3). Ook Tottenham was te sterk. Tegen Arsenal, Fenerbahçe en RB Salzburg werd wel gewonnen, maar zonder veel glans. Madrid opent La Liga zaterdag met een bezoek aan Celta de Vigo.