• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert: "Zilver op EK is 1 van hoogtepunten uit mijn carrière"

  Lampaert moest enkel Viviani voor zich dulden op het EK.

  Lampaert moest enkel Viviani voor zich dulden op het EK.

  Yves Lampaert strandde op het EK in Alkmaar op de dichtste ereplaats. "Ik had niet verwacht dat Viviani nog zou komen aansluiten, nadat ik weggereden was", zegt Lampaert. "Want ik reed echt wel hard."

  "Natuurlijk had ik graag gewonnen", reageerde Lampaert na zijn 2e plaats. "Maar ik heb er het maximum uitgehaald. Ik had een heel goeie dag en ik denk niet dat ik vandaag fouten heb gemaakt."

   

  "Toen ik aanviel, hoopte ik dat Viviani en Ackermann langer naar elkaar zouden kijken. Ik dacht dat Viviani (ploegmaat van Lampaert bij Deceuninck-Quick Step) Ackermann misschien wat uit zijn kot zou proberen te lokken. Maar ik denk dat het beste er ook al af was bij Ackermann."

   

  "Zodra ik zag dat enkel Viviani in mijn wiel zat, moest ik mijn medaille veilig stellen. Ik was wel wat verwonderd dat Viviani weer bij me kwam aansluiten, want ik had de indruk dat ik heel hard reed."

   

  Waarom Lampaert als enkeling meewerkte in de kopgroep van 13? "We hadden onze rapste man Tim Merlier verloren door een lekke band. Met die 13 man was het wel belangrijk dat we vooropbleven, want anders kwam Groenewegen misschien wel terug. Zelf voelde ik me heel goed en maakte ik wel kans in die groep. Soms is het  ook beter om de ketting te laten draaien dan te slepen in de groep."

   

  Lampaert blikt tevreden terug op zijn EK. "In de tijdrit (waarin Lampaert 7e werd) strandde ik op 10 seconden van de 2e plaats. Die 7e plaats gaf een wat vertekend beeld, ik had een degelijke tijdrit gereden. Zilver in de wegrit is een van de hoogtepunten in mijn carrière."

  Lampaert: "Ik had een heel goede dag vandaag"

  Verbrugghe: "De Italianen waren ons een ronde voor"