Ook Nacer Chadli komt het Anderlecht van Kompany versterken

  Nacer Chadli is al de 2e Rode Duivel die Anderlecht naar België haalt.

  Er speelt dit seizoen nog een Rode Duivel in de Jupiler Pro League. Vincent Kompany heeft Nacer Chadli verleid om naar Anderlecht te komen. Paars-wit huurt hem een seizoen van AS Monaco. Bij zijn Franse club zat Chadli al een hele tijd op een zijspoor.

  Anderlecht huurt Nacer Chadli voor een jaar van Monaco: "Hij zal de jongeren beter maken"

  Na Vincent Kompany en Simon Mignolet komt met Nacer Chadli nu ook een 3e Belgische international in België voetballen. De 30-jarige Chadli zal het paarse shirt van Anderlecht aantrekken. Hij wordt gehuurd van AS Monaco. De Franse club plukte hem vorige zomer weg uit de Premier League, maar de transfer werd geen succes. Chadli stond amper 9 keer aan de aftrap in de Ligue 1.

   

  Chadli maakt trouwens zijn debuut in de Jupiler Pro League. Na een opleiding bij Standard vertrok hij naar Nederland. Daar debuteerde hij als prof. In de Belgische hoogste klasse heeft hij nog nooit gespeeld.

   

  "We werkten de afgelopen maanden hard aan de opbouw van de ploeg. We zetten volop in op de jeugd, maar investeren ook in een aantal ervaren spelers om de jongeren naar een hoger niveau te tillen. Chadli is er daar één van", legt sportief directeur Michael Verschueren uit.

   

  "Nacer maakt het team compleet. We zijn ervan overtuigd dat we, met de ploeg die we nu hebben, de verwachtingen van de fans zullen inlossen. We mogen zeggen dat ons huiswerk gedaan is, tenzij er iets onverwachts gebeurt. Nu gaan we ons concentreren op de spelers die nog moeten vertrekken."

   

  "Ik heb vandaag een heel blije Chadli gezien hier op Anderlecht. Hij is ook zeer gemotiveerd om via Anderlecht zijn plaats bij de Rode Duivels terug te winnen. Ik denk dat we een heel goeie zaak gedaan hebben."

  7e aanwinst

  Vincent Kompany heeft zijn start met Anderlecht dit seizoen gemist met een 2 op 9. Chadli is de 7e nieuwkomer bij Anderlecht na de Nederlanders Michel Vlap en Philippe Sandler, de Franse ex-international Samir Nasri, Hendrik Van Crombrugge en de Engelse spits Kemar Roofe.

  De eerste beelden van Chadli bij Anderlecht

  Coucke lijkt een punt achter de transferzomer te zetten

  Na de aankondiging van de transfer van Nacer Chadli stuurde ook voorzitter Marc Coucke een tweetje de wereld in. "Beste supporters, 7 potentiële toptransfer om de meer dan 10 jonge talenten te inspireren en te versterken. We hebben ons best gedaan voor jullie", liet hij weten.

   

  Zo lijkt de voorzitter aan te geven dat de transferzomer van paars-wit voorbij is.