• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Okereke voetbalt op wolk bij Club: "Dat ik al 4 keer scoor? Je hebt gewoon geluk nodig"

  David Okereke voelt zich goed in Brugge.

  David Okereke heeft zijn start bij Club Brugge niet gemist. De 21-jarige Nigeriaan scoorde al vier keer. Hij voetbalt op een wolk, maar blijft bescheiden. 

  "Moest me gewoon amuseren"

  "Ik ben gewoon blij met de 3 punten", zei de breedlachende Okereke na de match tegen KV Oostende. "Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats. Om te scoren moet je meestal geluk hebben." Maar een spits heeft toch ook kwaliteiten nodig om zoveel te scoren? "Dat weet ik niet, zeg jij het maar", bleef hij bescheiden.

   

  Tegen KV Oostende begon Okereke op de bank. "Dat is een beslissing van de coach. Ik was niet teleurgesteld. Toen ik inviel zei hij niet dat ik moest scoren, maar dat ik me gewoon moest amuseren. En dat ik niet mocht denken aan de Champions League-voorronde."

   

  "Ik ben blij met mijn seizoensbegin, maar ik weet dat ik nog meer moet doen. De competitie is nog lang en ik blijf hard werken." Okereke komt uit de Italiaanse Serie B. Wat is nu makkelijker: scoren in België of scoren in Italië?  "Scoren is nergens makkelijk. Ik ben gewoon gelukkig dat ik nu bij dit team speel."

  "Hij kan een heel belangrijke speler worden voor ons"

  ""Amuseer je maar", is niet het enige dat ik gezegd heb hoor tegen Okereke", lachte trainer Philippe Clement. "Maar ik heb dat wel gezegd. Hij moet ook zijn taken vervullen en op de juiste momenten de juiste dingen doen. Ik stuur ze niet het strand op met schepjes."

   

  Hoe is het om met Okereke te werken? "Heel fijn. Het is een hele toffe jongen. Hij is heel positief en hij werkt heel hard. Hij houdt van scoren, maar ook van een assist. Daarom heeft de club ook een grote inspanning voor hem gedaan. De hele club is overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij kan een heel belangrijke speler worden voor ons."

   

  Ook Ruud Vormer had nog wat lovende woorden voor Okereke. "Tot nu toe is hij een garantie op doelpunten. Hij doet het goed. We weten dat hij sterk is met het hoofd en hij heeft goeie voetjes. Het is een rustige en positieve jongen."

  VIDEO: Zaterdag opende Okereke de score in Oostende