• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Heynen leidt Polen vlotjes naar de Olympische Spelen in Tokio

  Vital Heynen, de bondscoach van Polen.

  Vital Heynen, de bondscoach van Polen.

  De Poolse volleybalmannen (FIVB-4) hebben zich vlot voor Tokio 2020 geplaatst. Zondag won het team van bondscoach Vital Heynen in zijn laatste groepswedstrijd met 3-1 (21-25, 25-23, 25-23, 25-21) van Slovenië (FIVB-17).

  In hun eerste twee wedstrijden van het olympische kwalificatietoernooi in Gdansk hadden de regerende wereldkampioenen zowel Tunesië (FIVB-22) als Frankrijk (FIVB-9) met 3-0 opzijgezet.     

   

  Volgend jaar is Polen één van de topfavorieten voor olympisch goud. In 1976 kroonden de Polen zich in Montreal al eens tot olympisch kampioen. Nadien grepen ze telkens naast een medaille. In 1980 verloren ze de wedstrijd om het brons en de voorbije vier Spelen werden ze telkens in de kwartfinales uitgeschakeld.     

   

  Net als de Red Dragons (FIVB-12) krijgen Frankrijk en Slovenië in januari in Berlijn nog een nieuwe kans in een Europees kwalificatietoernooi. De beste 8 nog niet geplaatste Europese landen strijden daar om één ticket.

  Sfeer-tweets: