• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verheyen: "Chadli is een goede transfer om de Anderlecht-jonkies te ondersteunen"

  Michael Verschueren en Nacer Chadli

  Anderlecht is een Belgische international rijker.

  Anderlecht verraste dit weekend door Nacer Chadli naar de Belgische competitie te lokken. "Anderlecht doet het zoals Ajax. De Nederlanders hebben met Tadic en Blind ook spelers teruggehaald uit grote competities om de jonge spelers te ondersteunen", legt onze analist Gert Verheyen uit.

  "Transfer Chadli is ook goed voor Belgische competitie"

  Na Vincent Kompany haalde Anderlecht met Nacer Chadli opnieuw een international met tonnen ervaring binnen. "Het is zeker een stunttransfer", vindt Gert Verheyen.

   

  "Als je als Belgische club grote namen kan terughalen, is dat ook goed voor onze competitie. En het is ook goed voor Anderlecht natuurlijk."

   

  "Ajax heeft met Tadic en Blind ook spelers teruggehaald uit grote competities om de jonge gasten te ondersteunen. Dat is misschien ook wat de achterliggende gedachte bij Anderlecht en dat is ook nodig."

   

  "Je kan bij Anderlecht niet verwachten dat die jonge gasten altijd het verschil zullen maken. In die zin is Chadli zeker een heel goede transfer."

  Nacer Chadli.

  "Anderlecht kan me voorlopig wel bekoren"

  Over het niveau van Anderlecht is Gert Verheyen positief. "Anderlecht kan me voorlopig wel bekoren", zegt de voormalige aanvaller.

   

  "In en rond de 16 meter ontbreekt het nog aan scherpte. Stel dat Anderlecht tegen KV Mechelen die ene goal gemaakt had en gewonnen had met 1-0 of 2-0, dan was alles ineens heel goed."

   

  "De afwerking is het grote probleem bij Anderlecht, maar al de rest was wel al heel goed. In de 2e helft kwam KV Mechelen er dan helemaal niet meer uit, omdat ze nog maar met 10 man overbleven. Maar ook tegen 11 KVM-spelers deed Anderlecht het al goed."

   

  "We moeten ook wel toegeven dat er ondanks veel Anderlechts balbezit 40 minuten lang geen doelgevaar was, van de kans van Vlap in de 17e minuut tot een heel stuk in de 2e helft viel er weinig te beleven."

  KV Mechelen - Anderlecht

  "De afwerking is het grote probleem."

  "Heel veel onzuiverheden in spel van KRC Genk"

  Over het niveau van KRC Genk is Gert Verheyen minder positief. "2 keer op een rij verliezen als landskampioen geeft een raar gevoel en een wrange nasmaak", weet de oud-international.

   

  "KRC Genk speelde vooral onzuiver. De kwaliteit aan de bal bij Genk was niet groot genoeg om Zulte Waregem uit verband te spelen. Dat was ook de verdienste van Zulte Waregem, dat heel goed georganiseerd was."

   

  "Als Samatta scoort in het begin van de match, hadden we een andere match. Maar Genk kwam daarentegen voor de 3e week op een rij op achterstand. Daarna kwamen ze telkens tegen een blok uit, dat ze moesten proberen te ontwrichten. En zo gemakkelijk is dat allemaal niet."

   

  "De automatismen van vorig seizoen zijn er nog bij Genk. Je ziet nog altijd Paintsil en Ito tussen de lijnen komen en Uronen en Maehle eroverheen gaan. Er is ook nog altijd diepgang. Maar de uitvoering was gewoon niet goed genoeg om Zulte Waregem daarmee pijn te doen."

   

  "Dat er nu mensen beginnen te kijken naar Felice Mazzu? Ik geloof niet dat de mindere resultaten van Genk de schuld zijn van Mazzu. Maar hij heeft met Genk natuurlijk wel zeges nodig om dat goede gevoel terug te vinden", besluit Verheyen. 

  Gert Verheyen

  Gert Verheyen laat voor Sporza zijn licht schijnen over het Belgische en het internationale voetbal.