• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vlap geniet met volle teugen van zijn afscheid van Heerenveen

  Bloemen voor Michel Vlap bij zijn afscheid van Heerenveen.

  Bloemen voor Michel Vlap bij zijn afscheid van Heerenveen.

  Michel Vlap heeft een mooi afscheid gekregen bij Heerenveen, dat in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen 1-1 gelijkspeelde tegen Feyenoord.

  Michel Vlap is een kind van het Heerenveense huis. Hij doorliep de jeugdreeksen van de Friese club en debuteerde op 27 november 2016 in het eerste elftal.

   

  Gaandeweg ontbolsterde Vlap helemaal en werd hij een van de steunpilaren van de ploeg. Dat leverde hem deze zomer een transfer van zo'n 8 miljoen euro op naar Anderlecht, waar hij een contract voor 5 jaar ondertekende.

   

  Vandaag kreeg Vlap bij zijn officiële afscheid van Heerenveen een staande ovatie van het publiek. De Nederlander liet het zich welgevallen en begaf zich eventjes tussen de harde kern, waar hij de supporters opzweepte en tot grootse daden wist te inspireren.

   

  "Ik heb hier fantastische jaren beleefd. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om over een aantal jaar weer hier te kunnen voetballen", zei Vlap. "Je hebt een sleutel, je kunt altijd binnen", antwoordde een official van Heerenveen die Vlap eerst nog veel succes wenste bij RSCA.

  Vader Jan Vlap in de tribune:

  Vlap zweept de fans op in de tribune: