Vermaelen speelt gelijk bij debuut voor Vissel Kobe

    Vermaelen verliet eind juli Barcelona voor een avontuur in Japan.

    Thomas Vermaelen heeft zijn eerste competitieminuten bij het Japanse Vissel Kobe achter de rug. De 33-jarige Rode Duivel speelde zaterdag de volledige wedstrijd in het uitduel tegen Oita Trinita, dat op 1-1 eindigde.   

    Kyogo Furuhashi opende na 32 minuten de score voor de bezoekers na een assist van oude bekende Andres Iniesta, net als Vermaelen een ex-speler van Barcelona. Drie minuten na de pauze maakte Ado Onaiwu gelijk voor Oita. Het was meteen de eindstand.

     

    Vermaelen zal in Kobe dit seizoen niet meteen meestrijden voor de prijzen. De nieuwe club van onze landgenoot bengelt na 22 speeldagen in de J-League onderin op de vijftiende plaats, net boven de degradatiezone.