• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Spanjaard Marquez breekt record met 59e pole in zijn carrière

  Leider in de WK-stand Marquez won dit seizoen al 6 van de 10 GP's.

  Marc Marquez heeft opnieuw een beetje geschiedenis geschreven in de MotoGP, de hoogste klasse binnen de motorsport. De Spanjaard snelde tijdens de kwalificaties van de GP van Oostenrijk naar de 59e pole position uit zijn carrière. Daarmee is hij de nieuwe recordhouder wat betreft het aantal poles.

  Marquez begon aan de kwalificaties in Oostenrijk als leider in de WK-stand. De Spanjaard domineert dit seizoen als vanouds in de MotoGP en won al 6 van de 10 GP's. 

   

  Ook in Oostenrijk stond er tijdens de kwalificaties geen maat op de vijfvoudige wereldkampioen. Marquez was bijna een halve seconde sneller dan eerste achtervolger Quartararo en haalt zo zijn 59e polepositie in zijn carrière binnen. Daarmee verbetert hij het record van de Australiër Mick Doohan die tussen 1989 en 1999 58 poleposities behaalde.