• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KVM-youngsters Bouzian (19) en Vranckx (16) debuteren: "Zoals op training"

  Heel wat jong volk op het veld gisteren in het Lotto Park bij Anderlecht én KV Mechelen. KVM-coach Wouter Vrancken moest door de omstandigheden de 19-jarige doelman Sofiane Bouzian en de 16-jarige middenvelder Aster Vranckx inbrengen. En de twee deden het voortreffelijk op weg naar een punt.

  Door de rode kaart kort voor de rust voor Yannick Thoelen moest Bouzian - net 19 geworden - zijn keepershandschoenen aantrekken en mocht hij zijn officiële debuut maken. Hij kweet zich goed van zijn taak en hield mee de nul. "Ik sta hier met een raar gevoel, omdat het onverwacht was", reageerde de jonkie na de match.

   

  "Toen ik de rode kaart zag, vond ik dat spijtig voor Yannick. Maar zelf heb ik heel hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Ik ben heel blij dat ik een clean sheet kon halen, zodat we een punt mee naar huis konden pakken."

   

  "Yannick zei me net voor mijn optreden dat ik rustig moest blijven en dat ik op de manier van op training moest spelen."

   

  Bouzian speelde een belangrijke rol in de 2e helft. "Dat besef ik, maar zonder mijn ploegmaats was dat nooit gelukt. Ze hebben me goed geholpen: ze hebben me goed gecoacht en me een goed gevoel gegeven. Daar ben ik hen zeer dankbaar voor. Maar het is mijn werk om ballen te pakken."

   

  "Ik wil ook de trainer bedanken dat hij mij deze kans heeft gegeven en ook mijn doelmannentrainer en mijn ouders en mijn entourage, die me geholpen hebben om deze droom waar te maken. Van mijn vader heb ik geleerd om wat seconden te pikken op het einde van de match. Ik luisterde niet naar het gefluit van de Anderlecht-fans. Ik wou zo het ritme uit de match halen."

  " "

  Aster Vranckx kwam na een dik half uur de geblesseerde Van Cleemput vervangen.

  Vranckx (16): "Balvast, tweevoetig en loopvermogen"

  Aster Vranckx mocht al eens opdraven in de Supercup tegen Genk, maar viel nu na het half uur in voor de geblesseerde Van Cleemput. De youngster trok goed zijn streng en speelde met vertrouwen. "Ik ben superblij, zeker met de prestatie van de ploeg en met mijn debuut in de Jupiler Pro League", klonk het na de match bij hem.

   

  Debuteren op Anderlecht maakte indruk: "Het was fantastisch. Meer kan ik niet zeggen. Met een man minder moesten we compact blijven als ploeg en niet dom gaan pressen."

   

  Hij stelde zijn kwaliteiten ook even voor: "Ik ben balvast, kan goed met beide voeten spelen en heb een goed loopvermogen." Ook zijn rust aan de bal viel op. "Ik wil dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken."

  1. 45+4' - Verv. Dante Vanzeir door Sofiane Bouzian
  2. 45+3' - Rood - Yannick Thoelen
  3. 38' - Verv. Jules Van Cleemput door Aster Vranckx
  1. 85' - Geel - Sofiane Bouzian
  2. 82' - Verv. Michel Vlap door Yari Verschaeren
  3. 77' - Geel - Nikola Storm
  4. 60' - Verv. Jeremy Doku door Luka Adzic
  5. 60' - Verv. Pieter Gerkens door Isaac Thelin
  6. 57' - Verv. William Togui door Igor De Camargo