• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hordeloopster Claes pakt WK-ticket, Kevin Borlée zakt door het ijs

  Hanne Claes mag naar Doha.

  Hanne Claes heeft haar ticket voor het WK in Doha te pakken. De hordeloopster won de 400m horden op een meeting in Brussel in 55"92 en dook zo onder de WK-limiet (56"00). Claes is de 11e Belgische atleet die zich plaatst voor het WK.

  Het was tot nu toe nog niet het seizoen van Hanne Claes. Haar beste tijd van 2019 was tot vandaag 56"37, terwijl haar persoonlijk record 55"20 bedraagt. Op een winderige Heizel kwam ze voor het eerst wat beter voor de dag. Ze won de 400m horden en plaatste zich meteen ook voor Doha.

   

  Claes is de 11e Belgische atleet met een WK-ticket in handen. Koen Naert en Bashir Abdi reizen niet af, en dus blijven er nog 9 landgenoten over. Naast Claes gaat het om Nafi Thiam, Cynthia Bolingo, Anne Zagré, Claire Orcel, Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Ben Broeders en Thomas Van der Plaetsen.

   

  Ook de broers Borlée kwamen in actie in Brussel. Dylan Borlée haalde het op de 400m in een matige 46"60. Grote broer Kevin moest zelfs vrede nemen met 47"02. Het is voor de nummer twee van het EK in Berlijn vorig jaar de traagste chrono in twaalf jaar tijd.