• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mazzu na Genkse nederlaag: "De twijfel moet er absoluut uit"

  Felice Mazzu is de nieuwe coach van Genk, hij volgde kampioenenmaker Philippe Clement op.

  Mazzu zag zijn team tegen KV Mechelen en Zulte Waregem 2 keer op een rij verliezen.

  KRC Genk moet zich herpakken na een 2e nederlaag op een rij. "We moeten meer durven en zelfzekerder zijn aan de bal", reageerde coach Felice Mazzu na de thuisnederlaag tegen Zulte Waregem.

  Na 3 speeldagen moet landskampioen KRC Genk vrede nemen met 3 punten. Vorige week was KV Mechelen (3-1) een klasse te sterk. Gisteren zadelde Zulte Waregem Genk (0-2) met nog wat meer kopzorgen op. Alleen op de eerste speeldag thuis tegen Kortrijk pakte het de volle buit (2-1).

   

  "Ik verwachtte gisteren een reactie van mijn spelers tegen Zulte Waregem", vertelde de Genk-coach na afloop. "Na de nederlaag tegen KV Mechelen hadden we veel gepraat en gewerkt aan de mentale sterkte."

   

  "Mijn spelers toonden tegen Zulte Waregem dat ze er zin in hadden. Maar we vonden nergens een oplossing voor, dat was het grote probleem."

   

  Mazzu wil dat zijn spelers zelfzekerder worden. "Tijdens de rust heb ik de spelers gezegd dat ze positief moesten blijven en meer durf moesten tonen. In het begin van de 2e helft durfden ze meer."

   

  "Maar we zien dat ze aan de bal misschien wat twijfelen. Die twijfel moet er absoluut uit. Nu hebben we 3 à 4 kansen weggegeven aan de tegenstander, die er 2 keer uit scoorde."

  Mazzu: "Ploeg en speelstijl zijn anders dan vorig seizoen"

  Mazzu beseft dat de druk op KRC Genk nu zal groeien. "Na de titel vorig seizoen zijn de verwachtingen groot voor Genk. Maar de ploeg is veranderd en de speelstijl ook", zegt Mazzu.

   

  "Tegen Zulte Waregem maakten we verkeerde keuzes bij de passing in de 1e helft, de laatste pass was niet goed, we waren vaak afwezig in de box. Volgende week tegen Waasland-Beveren moet het anders en verwacht ik opnieuw een reactie."