• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Felle rukwinden in Alkmaar: Stadion van AZ stort gedeeltelijk in

  De wind is in Nederland niet zonder gevolgen gebleven. Een deel van het dak van het stadion van AZ is ingestort. Beelden van de ravage worden gretig gedeeld op sociale media. Gelukkig was er op dat moment niemand in het stadion.

  Dat het hard waait in Alkmaar hadden de wielrensters op het EK ook al ondervonden, maar het stadion van eersteklasser AZ was er duidelijk niet tegen bestand. Een groot deel van het dak viel naar beneden op de tribune. Op dat moment was er gelukkig niemand aanwezig en dus vielen er geen slachtoffers.

   

  AZ Alkmaar moest dit weekend geen match spelen in het eigen stadion, maar donderdagavond stond er wel een match op het programma in de voorrondes van de Europa League. De club zal hoogstwaarschijnlijk moeten uitwijken naar een ander stadion.