Geen Ajax voor Vanaken, wel een nieuw contract bij Club Brugge

  Hans Vanaken

  Hans Vanaken en Club Brugge, dat is blijkbaar grote liefde.

  Club Brugge en Hans Vanaken gaan nog een tijdje met elkaar voort. De Gouden Schoen stond in de belangstelling van onder meer Ajax, maar Club speelde kort op de bal door hem een nieuw contract tot 2024 aan te bieden.

  Hans Vanaken speelt al sinds 2015 voor Club Brugge, waar hij zich de voorbije jaren opwierp tot een van de leiders en tot een doelpunten- en assistmachine. Die prestaties leverden hem niet alleen de Gouden Schoen op, maar wekten ook interesse uit het buitenland.

   

  Onder meer Ajax kwam de laatste dagen nadrukkelijk in beeld, waar Vanaken een eventueel vertrek van Donny van de Beek zou moeten opvangen. Maar zover zal het niet komen. De 26-jarige middenvelder verbindt zijn toekomst aan blauw-zwart met een contract dat pas in 2024 afloopt.

  Coach Philippe Clement weidde op de wekelijkse persconferentie al even uit over het belang van Vanaken voor de ploeg. "Hij is superbelangrijk voor ons. Ons spelsysteem is gewoon op zijn lijf geschreven. Ik denk dat zijn statistieken dit seizoen nog zullen verbeteren."