• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Praet bij Leicester: "Dit is een heel mooi project, het is de perfecte stap"

  Na 5 seizoenen Anderlecht en 3 seizoenen Serie A, treedt Praet voortaan aan in de Premier League.

  Dennis Praet heeft meer toelichting gegeven bij zijn transfer van Sampdoria naar Leicester City. "Ik heb er altijd van gedroomd om in de Premier League te spelen", verklaart een blije Praet. De Leuvenaar trainde al een eerste keer mee. 

  Dennis Praet tekende net voor het verstrijken van de transferdeadline in de Premier League een contract voor vijf seizoenen bij de Foxes. Na passages bij Anderlecht (2011-2016) en Sampdoria (2016-2019) is de 25-jarige middenvelder toe aan een nieuw avontuur over het Kanaal.

  Als een ploeg zich goed ontwikkelt, zoals Leicester, dan wekt dat mijn interesse. Dit is een goeie zaak.

  Dennis Praet

  "Ik ben heel tevreden. Het gebeurde allemaal op het laatste moment maar ik ben blij dat ik hier ben en voor deze club heb getekend. Ik heb er altijd van gedroomd om in de Premier League te spelen. Als een ploeg zich goed ontwikkelt, zoals Leicester, dan wekt dat mijn interesse. Dit is een goeie zaak", zegt de drievoudige Rode Duivel.

  De eerste kennismaking met zijn nieuwe ploegmaats, onder wie ook Youri Tielemans, verliep volgens de voormalige Gouden Schoen uitstekend: "Ik heb het team al ontmoet en ze gaven mij een heel warm welkom. Ik heb ook Youri al ontmoet, die ik ken van bij Anderlecht. Hij is een goeie vriend en kan me bij allerlei dingen helpen."

  Vijf jaar geleden speelden Praet en Tielemans samen bij Anderlecht.

  Praet zal bij Leicester, de nummer 9 van vorig seizoen, werken onder de Noord-Ierse coach Brendan Rodgers. "We hebben elkaar al enkele keren gesproken. Ik kijk er echt naar uit met hem samen te werken. Met de ploeg wil ik zo hoog mogelijk eindigen en hopelijk veroveren we een Europees ticket", klinkt het ambitieus bij de Leuvenaar. 

  Zondag openen Praet, Tielemans en co hun seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen het Wolverhampton van Leander Dendoncker, ook een ex-speler van Anderlecht.

  Praet trainde al een eerste keer mee met zijn nieuwe ploegmaats.