Verkrachtingszaak tegen Neymar wordt zonder gevolg geklasseerd

  " "

  Neymar geeft toe dat hij seks had met de klaagster, maar dat zij daarmee instemde.

  Neymar zal geen straf krijgen voor vermeende verkrachting van een Braziliaans model. Een rechter in Sao Paulo volgde het advies van de openbare aanklager de PSG-voetballer niet te vervolgen.

  Op 30 juli kwam de politie van Sao Paulo al met het besluit dat er een gebrek is aan bewijzen. Het Braziliaanse model Najila Trindade had bij hen klacht ingediend tegen de PSG-voetballer. Ze beschuldigde hem van verkrachting in een hotel in Parijs. Maar Neymar maakte meteen gewag van afpersing en stelde dat de vrouw instemde met de vrijpartij.

   

  Midden de Copa America in Brazilië, die Neymar miste door een enkelblessure, kreeg de zaak heel wat aandacht. Maar de openbare aanklagers Flavia Merlini en Estefania Paulin zullen geen straf vragen.

   

  "We stellen voor dat de zaak gestopt wordt, want er is onvoldoende bewijs", vertelde Merlini op een persconferentie. De rechter volgde dit advies en dus wordt de zaak zonder vervolg geklasseerd.

   

  Paulin gaf mee dat het vermeende slachtoffer geen enkel bewijsmateriaal kon tonen waarover ze zei te beschikken, waaronder een video waarin de speler haar zou aanvallen. "Ze wilde haar smartphone niet op een computer aansluiten, zodat de politie dat filmpje kon zien. Ze weigerde ook haar gsm af te geven en vertelde later dat die gestolen was."

   

  Volgens de aanklager had Trindade enkel een letsel aan een vinger. "Het medische rapport door een onafhankelijke dokter toonde geen letsels die wijzen op een verkrachting", aldus Paulin.

   

  De politie onderzoekt momenteel nog of Trindade een valse klacht indiende. Ook buigt de politie zich over cybercriminaliteit door Neymar, omdat die in zijn verdediging beelden en berichten van de klaagster zonder haar toelating gepost heeft. Dat is verboden door de Braziliaanse wet.