• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lukaku neemt nummer 9 van Icardi over: "Conte is de allerbeste trainer"

  Romelu Lukaku tekende gisteren bij Inter.

  Romelu Lukaku (26) heeft zijn eerste werkdag als speler van Inter al achter de rug. De Rode Duivel tekende gisteren zijn contract en trainde in de vooravond al een eerste keer met zijn kersverse ploegmaats. "Ik had een nieuwe uitdaging nodig", vertelt Lukaku over zijn transfer naar Italië. 

  Inter maakte bekend dat Romelu Lukaku het legendarische nummer 9 zal dragen. Mauro Icardi was de eigenaar van dat nummer, maar de Argentijn is persona non grata in de Italiaanse modestad en wordt elke dag nog wat meer naar de uitgang begeleid. 

   

  Inter deelde ook een filmpje van de eerste uren van Lukaku als Inter-speler. Na de medische testen en het ondertekenen van zijn contract ging Lukaku gisteren nog naar het trainingscentrum van Inter, waar na een knuffel met coach Antonio Conte een eerste training op het programma stond.

   

  "Waarom ik voor Inter gekozen heb? Voor het project van deze club", vertelt Lukaku op het clubkanaal over zijn transfer. "Ik had een nieuwe uitdaging nodig, een challenge waarbij ik het team kon helpen met bouwen aan de toekomst."

   

  "Alles is hier aanwezig om mij te helpen en ik probeer de ploeg te helpen met mijn harde werk en met mijn liefde voor het spelletje. Hopelijk volgt dan een goed resultaat aan het einde van het seizoen."

   

  Romelu Lukaku kan dus eindelijk samenwerken met Antonio Conte. Lukaku zette de prille relatie van de tortelduifjes nog eens in de verf met een lofzang. "Of zijn aanwezigheid mijn keuze beïnvloed heeft? Absoluut. Hij is de beste trainer ter wereld en kan spelers beter maken. Dat heb je al kunnen zien in zijn carrière. Ik ben echt blij om bij deze club te zijn."

  Lukaku spreekt over zijn transfer:

  IN BEELD: de eerste werkdag van Lukaku bij Inter

  Lukaku erft het rugnummer van Icardi (en in een verder verleden Ronaldo):