• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard krijgt bij Real Madrid "Ronaldo"-rugnummer 7

  Alsof de verwachtingen nog niet hoog genoeg waren voor Eden Hazard krijgt hij nu ook rugnummer 7 toebedeeld, dat legendarisch werd gemaakt door Raul en Cristiano Ronaldo bij Real Madrid.

  Real Madrid en Eden Hazard hielden de voorbije weken in het midden met welk rugnummer de Belg zou spelen komend seizoen. In de voorbereiding draafde Hazard met 50 op zijn rug rond, maar in de wandelgangen werd al gefluisterd dat onze landgenoot voor het "Michael Jordan"-nummer 23 zou kiezen.

   

  Uiteindelijk is het nummer 7 geworden, dat vorig jaar op het shirt van Mariano Diaz kleefde, maar de jaren ervoor onlosmakelijk verbonden was met Cristiano Ronaldo. Een zware erfenis om te dragen dus voor Hazard, zeker als je weet dat ook nog onder meer Raul, Luis Enrique, Emilio Butragueño, Amancio en Kopa dat nummer op hun shirtje sierden.