• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Niet De Bruyne maar David Silva krijgt aanvoerdersband bij City

  David Silva

  David Silva droeg in de Supercup al de band om zijn arm.

  De aanvoerdsband bij Manchester City verhuist dit seizoen naar de arm van David Silva. Ook Kevin De Bruyne was in de running om Vincent Kompany op te volgen, maar Pep Guardiola kiest voor de meer ervaren Silva.

  Even leek het erop dat de aanvoerdersband in Belgische handen zou blijven en naar Kevin De Bruyne zou gaan, maar die wordt samen met Fernandinho vicekapitein bij City.

   

  De keuze voor David Silva is logisch. De 33-jarige Spanjaard speelt al sinds 2010 in Manchester en hij begint aan zijn laatste seizoen bij de club. "Hij kent de club, hij kent de competitie en hij krijgt veel respect", verklaart coach Guardiola zijn keuze.