• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanden Stock rekent af met Anderlecht-bestuur, Coucke reageert

  Marc Coucke en Roger Vanden Stock in betere tijden.

  In een interview met Hugo Camps in De Morgen rekent ex-voorzitter Roger Vanden Stock af met het huidige beleid van Anderlecht. Marc Coucke reageert op Twitter gepikeerd. "Als het wij tegen de rest van het land is, dan is dat maar zo."

  Vanden Stock: "Coucke is ruig te werk gegaan"

  De Morgen-columnist Hugo Camps ging onlangs bij Roger Vanden Stock op de koffie. Een voorpublicatie van dat interview, dat komend weekend verschijnt, deed al een kleine storm opwaaien, omdat Vanden Stock genadeloos is voor het huidige bestuur.

   

  "Alles van het oude Anderlecht moest weg. Er was niets goeds meer aan de rijke historie van de club. Zelfs mijn verleden is door de nieuwe eigenaar afgepakt", zegt Vanden Stock.

   

  "Coucke is ruig te werk gegaan in zijn liquidatieobsessie, maar de gekwetstheid die hij heeft aangericht, is voorbij. Ik kan niet zeggen dat ik mijn oude leven mis."

   

  "Ze hebben mijn vader geschrapt uit de naam van het stadion. Jij noemt dat nu pure treiterij, ik weet het niet. Eerlijk gezegd, het interesseert me niet meer. Ik word niet gelukkig van afrekeningen."

  Coucke: "Laten ons niet doen door alle negatieve krachten"

  Marc Coucke reageert op Twitter gepikeerd, maar strijdvaardig op het interview (zonder er expliciet naar te verwijzen). "We laten ons niet doen door alle negatieve krachten die de mooiste club van het land weer aanvallen", waarna onder meer interviewer Camps een veeg uit de pan krijgt ("zakken gevuld, lijken of belangenvermenging weggemoffeld en nu maar columns schrijven, interviews geven en geruchten/leugens verspreiden").

   

  "Michael, Vince en ik gaan onverdroten door om samen met jullie waardige, mooie mauve tijden te creëren. Als het wij tegen de rest van het land is, dan is dat maar zo. We zijn met velen en de weg is de juiste."