• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Nog verdediger erbij, komende dagen nieuws over Trebel en Kums"

  Anderlecht is hard aan zijn spelerskern aan het werken.

  Anderlecht is hard aan zijn spelerskern aan het werken.

  De spelersgroep van Anderlecht krijgt vaste vorm. Sportief directeur Michael Verschueren is tevreden over de vorderingen, maar zegt tegelijk dat er nog werk op de plank ligt. "Ik wil naar een kern van 26 spelers."

  Michael Verschueren besprak gisteren in de marge van de voorstelling van doelman Hendrik Van Crombrugge en aanvaller Kemar Roofe de paars-witte transferpolitiek.

   

  Verschueren toonde zich tevreden over de gemaakte vooruitgang, maar erkende dat er nog drukke tijden aanbreken . De 1 op 6 na een nederlaag tegen KV Oostende en een gelijkspel op Moeskroen doen Verschueren evenwel niet twijfelen.

   

  "Over een maand maken we een eerste evaluatie", zei Verschueren. "Vincent Kompany introduceert een nieuw systeem en we zullen volharden in die nieuwe weg."

   

  "We voelen de druk wel stijgen. We verwachten zelf natuurlijk ook meer. We willen betere resultaten. Tegen Oostende vond ik dat we aanvallend een goede match speelden, tegen Moeskroen was enkel de eerste helft in orde."

   

  "Sommige jongens spelen nog niet op de top van hun kunnen. Ik denk dat iedereen wel ziet dat Philippe Sandler en Samir Nasri nog niet op hun best zijn. Dat komt nog wel."

   

  "We blijven ook overtuigd van onze jonge talenten. We zijn er zeker van met deze ploeg bovenin te kunnen meedraaien. We geven ons nog niet gewonnen. Het is te vroeg om ons af te schrijven voor Play-off 1."

  "Komende dagen nieuws over Kums en Trebel"

  Verschueren ging vervolgens in op enkele transferdossiers. Sven Kums en Adrien Trebel, in het verleden allebei met grote trom binnengehaald, lijken niet in de plannen van Vincent Kompany voor te komen.

   

  Doelman Thomas Didillon is door de komst van Hendrik Van Crombrugge zijn stek tussen de palen kwijt.

   

  "Ik verwacht jullie de komende dagen nieuws te kunnen geven over de dossiers van Kums en Trebel", legde Verschueren uit.

   

  "Het is voor Sven niet makkelijk, maar hij heeft goed gereageerd op zijn niet-selectie tegen Oostende en Moeskroen. We pushen hem ook zeker niet richting de uitgang."

   

  "Met Thomas heb ik een persoonlijk gesprek. Ik wacht dat af om te zien wat we met hem gaan doen. Je kan als doelman nooit eisen eerste doelman te zijn. Dat kan nergens. Dat weet Thomas ook. Zijn toekomst hangt samen met die van Davy Roef. Er zijn ook clubs die voor hem geïnformeerd hebben."

  "Saelemaekers moet klik maken"

  Nog een opvallende afwezige in de kern tegen Moeskroen was Alexis Saelemaekers. Maar zijn vertrek is niet aan de orde volgens Verschueren.

   

  "Vincent kiest voor de beste 18 en kijkt daarbij naar de trainingen en de motivatie die de jongens tonen. Alexis moet van ons helemaal niet weg. Maar hij moet wel de klik maken en de strijd aangaan. Niemand is zeker van zijn plek."

  "Er moet achterin nog iemand bij"

  Aan de inkomende kant hoopt Verschueren vooral achterin nog versterking te kunnen halen.

   

  "Met de transfer van Bornauw (die dinsdag tekende bij FC Keulen, red) en het mogelijke vertrek van jongens als Sa, Lawrence en Milic moet er achterin zeker nog iemand bijkomen."

   

  "Aanvallend zijn we tevreden na de komst van Kemar Roofe. Santini is dan wel vertrokken, maar we houden Kiese Thelin nog achter de hand. We hopen begin september een werkbare kern van 26 spelers over te houden. Ik denk dat we daarvoor goed op schema zitten."     

  "Goeie contacten met United"

  Verschueren kwam tot slot nog even terug op Romelu Lukaku, die de voorbije dagen tweemaal meetrainde met de U18 van paars-wit. Hij zou op die manier geprobeerd hebben Manchester United onder druk te zetten om hem te laten vertrekken.


  "Ik denk dat Manchester United goed op de hoogte was van het feit dat Romelu met ons meetrainde", aldus Verschueren.


  "Als dat niet het geval was, had ik wel een telefoontje gekregen. Ik heb immers goede contacten bij Man Utd. We vonden het als club wel mooi dat Romelu vroeg om te kunnen meetrainen. Het is een troef voor een club als Anderlecht dat zulke topspelers er graag terugkeren."