• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gabriel Jesus 2 maanden geschorst voor tirade in finale Copa America

  Gabriel Jesus mag van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond 2 maanden geen interlands spelen. De aanvaller van Manchester City wordt gestraft voor zijn woede-uitbarsting in de finale van de Copa America.

  De finale van de Copa America kende voor Gabriel Jesus een bitterzoet einde. Hij won met Brazilië wel de titel, maar zelf moest hij al na 20 minuten naar de kant met een 2e gele kaart.

   

  De stennis die Jesus daarbij schopte, is in slechte aarde gevallen bij de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol. Jesus mag 2 maanden geen interlands spelen, al zal hij dat zelf misschien niet zo'n ramp vinden, want zodra de WK-kwalificaties beginnen in maart is hij weer beschikbaar. De aanvaller van Manchester City kreeg ook nog een boete van 30.000 dollar.

   

  Bij de Conmebol lachen ze er trouwens niet mee, topvedette of niet, want eerder kreeg Lionel Messi een schorsing van 3 maanden voor zijn aandeel in een opstootje in de match om het brons tegen Chili.