• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Conte wil een spits die aanwezig is en dat kan Lukaku beter dan Icardi"

  Romelu Lukaku moet nu scoren voor Inter.

  Romelu Lukaku moet nu scoren voor Inter.

  Inter-coach Antonio Conte heeft zijn zin gekregen: Romelu Lukaku is de nieuwe aanvalsleider van de Nerazzurri. Wat mogen we verwachten van de topschutter van de Rode Duivels in de Serie A? Voetbalcommentator Filip Joos kijkt in zijn glazen bol:  "Lukaku kan Icardi doen vergeten bij Inter", klinkt het.

  Na een moeizame passage bij Manchester United hoopt Romelu Lukaku het voetbalplezier weer terug te vinden in Milaan. Is de Serie A en Romelu Lukaku een goed huwelijk? "Ik denk dat Inter hem zal liggen en dan zal het Italiaanse voetbal hem ook wel liggen", zegt Filip Joos.

   

  "De gedachte dat er in Italië nog 3x beter verdedigd wordt dan in andere delen van de wereld moeten we opgeven, dat is niet meer waar. Er zijn enkele teams in de Serie A waar Inter in een goeie dag makkelijk van moet kunnen winnen. Ik zie Lukaku wel tussen de 15 à 20 keer scoren."

  Dit is voor Romelu Lukaku het goeie moment om naar Inter te gaan. Coach Antonio Conte gelooft blind in hem.

  Filip Joos

  Coach Antonio Conte heeft flink aangedrongen op de komst van Lukaku. "Ook bij Chelsea wilde hij hem al, maar toen ging hij met Manchester United naar een ploeg waar hij zijn kwaliteiten niet kon botvieren, voor een groot deel door José Mourinho. Nu zijn Conte en Lukaku aan elkaar geklonken. Als het niet lukt, lijdt Conte gezichtsverlies."

   

  "Ik denk dat dit het goeie moment is voor Romelu Lukaku om naar Inter te gaan. Conte is gekomen om tabula rasa te maken en gelooft blind in Lukaku. In de 3-5-2 die hij wellicht zal hanteren, zie ik Lukaku wel floreren. Inter wil Lukaku koppelen aan Edin Dzeko. Die moeten ze nog gaan halen bij Roma, maar het is een spitsenduo waar ik naar uitkijk. Ik denk dat ze veel van elkaars kwaliteiten kunnen profiteren."

  "In het spel is Lukaku beter dan Icardi"

  Bij Inter moet Romelu Lukaku de opvolger worden van Mauro Icardi. De Argentijn loopt nog steeds rond in Milaan, maar coach Antonio Conte maakte Icardi meteen duidelijk dat er voor hem geen toekomst is in zijn team. "Icardi heeft zichzelf buitenspel gezet. Die zal uiteindelijk nog wel bij Juventus belanden", denkt Filip Joos.

   

  "Maar ik denk dat mevrouw Icardi en de negatieve rol van de Argentijn in de kleedkamer niet de enige redenen waren voor Conte om Icardi te weren. In de rol van pure afwerker is Icardi fantastisch, top 3 in de wereld. Maar volgens mij heeft Conte ook naar het voetballende aspect gekeken. Hij wil een spits die aanwezig is. En dan ben ik ervan overtuigd dat Lukaku in het spel meer kan brengen dan Icardi."

   

  "Op dat vlak kan Lukaku overigens ook nog stappen zetten. Onder de veeleisende sergeant die Conte is, zie ik dat echt wel in orde komen. Lukaku kan Icardi doen vergeten."

  Mauro Icardi

  Mauro Icardi

  "Die fans op de luchthaven, dat zal deugd gedaan hebben"

  De Inter-fans zijn alvast door het dolle heen met Romelu Lukaku. In het holst van de nacht werd de Rode Duivel op de luchthaven van Milaan opgewacht door honderden enthousiaste tifosi. "Dat zal zeker iets gedaan hebben met hem. Al die fans met hun gsm in de lucht, om een glimp op te vangen van Lukaku. Dat moet deugd doen", denkt Joos.

   

  Italiaanse fans staan er om bekend erg kritisch te zijn. Wat als Lukaku de torenhoge verwachtingen niet meteen inlost? "Ik zie het wel goedkomen met Lukaku bij Inter. En als er kritiek komt, heeft hij met Conte een coach die pal voor hem zal staan om hem te verdedigen, zolang hij zijn best doet."

   

  In Engeland luidde het vaak dat Lukaku enkel scoorde tegen de kleintjes en het liet afweten in de toppers. "Het is natuurlijk de vraag of hij in de Serie A wel zal scoren in de topmatchen. Anderzijds vind ik ook dat hij bij Manchester United niet met gelijke wapens streed in de toppers. Dat zal nu wel het geval zijn."

  Antonio Conte

  Antonio Conte

  "Serie A wordt boeiender en interessanter"

  Na enkele mindere jaren lijkt de Serie A nu weer in trek bij de grote namen. Is de Italiaanse competitie aan een revival bezig? "Qua infrastructuur hinkt Italië nog altijd achterop, maar er beweegt wel iets. Juventus is een katalysator en ook het positieve voetbal van Maurizio Sarri heeft daarin een belangrijke rol gespeeld", klinkt het.

   

  "Er is wel nog een weg af te leggen. Het is nog geen Engeland, Spanje of Duitsland. Maar er komen wel sterren. De Serie A heeft wel iets specifieks. En in Milaan of Rome kun je natuurlijk uitstekend leven, overal in Italië eigenlijk."

   

  "Dat Juventus al jaren op rij kampioen wordt, zorgt wel voor wat saaiheid. Wat afwisseling op dat vlak zou nog voor een extra stap kunnen zorgen. Misschien kan Inter Juventus wel het vuur aan de schenen leggen nu."

   

  "Met Conte geloof je toch in een soort messiasverhaal, omdat hij het al vaker geflikt heeft. Bovendien heeft hij de spelers gekregen die hij wilde. Het is geen frivool elftal, maar de basisploeg is wel sterk. Het wordt interessanter en boeiender dan de voorbije jaren", denkt Joos.

  Kan Inter Juventus van de titel houden?

  Kan Inter Juventus van de titel houden?