• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens: "Wil me laten inspireren door wat Serena doet"

  Elise Mertens is 23 en nummer 20 van de wereld, Serena Williams 37 en nummer 10.

  Elise Mertens speelde in Toronto voor het eerst tegen Serena Williams.

  Elise Mertens heeft afgelopen nacht voor het eerst in haar carrière tegen Serena Williams getennist, en verloren. Het was een goeie leerschool, vertelde de 23-jarige Belgische na haar treffen met de 37-jarige Amerikaanse ex-nummer 1 van de wereld.

  6-3, 6-3 stond er op het bord in de tweede ronde van de Rogers Cup in Toronto. Williams had mooie woorden over voor Mertens en die was zelf ook tevreden. "Het was een mooie ervaring",  aldus onze nummer 20 van de wereld over haar duels met de nummer 10.

   

  "Je hebt niet alle dagen de kans om tegen Serena te spelen. Top 10-speelsters zijn altijd in staat om dat beetje extra te brengen op de belangrijke momenten. En dat heb ik tegen haar opnieuw mogen constateren. Ik heb nog heel wat te leren, maar dat kan ik van deze match ook."

   

  Mertens kent alvast haar werkpunten met het oog op de US Open, die eind deze maand in New York van start gaat. "Ik wil me laten inspireren door wat zij doet: de korte ballen zo vroeg mogelijk nemen, meer het veld ingaan en de punten echt afmaken op het moment dat het moet."

   

  Serena won in haar carrière 23 grandslamtitels en werd op haar 20e nummer 1 van de wereld. Die positie hield ze 317 weken vast, haar laatste week dateert van 14 mei 2017.

   

  Mertens kijkt met vertrouwen uit naar het volgende grandslamtoernooi: "Ik heb goed gespeeld op Wimbledon en hoop ook op de US Open de tweede week te bereiken. Maar ik zal niet de enige zijn. We bekijken het match per match, in tennis kan je niks voorspellen."