• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eden Hazard, Giroud of Jovic is Speler van Seizoen in Europa League

  Hazard won met Chelsea de Europa League.

  Eden Hazard schitterde onder meer in de finale tegen Arsenal.

  Eden Hazard is 1 van de 3 kanshebbers op de prijs Speler van het Seizoen van de Europa League 2018-2019. Dat maakte de UEFA vandaag bekend. Ook de shortlists per positie voor de Champions League werden vrijgegeven, maar daar staan geen Belgen op.

  Wat de Europa League betreft, mochten de coaches van de 48 teams die vorig seizoen aan de groepsfase van de Europa League deelnamen, hun stem uitbrengen, net als 55 journalisten.

   

  De UEFA maakte nu de 3 spelers bekend die de meeste stemmen achter hun naam kregen. Hazard had vorig seizoen een groot aandeel in de winst van Chelsea in de Europa League. De Rode Duivel scoorde nog 2 keer in de finale tegen Arsenal, waarna hij naar Real Madrid trok.

   

  Hazard heeft de concurrentie van de Fransman Olivier Giroud, met wie hij bij Chelsea de eindwinst veroverde, en Luka Jovic. De Serviër bereikte vorig seizoen met Eintracht Frankfurt de halve finales en maakte net als Hazard de overstap naar Real.

  Geen Belg voor CL-awards

  De UEFA onthulde ook de kanshebbers voor de awards van de Champions League. Daar wordt een prijs per positie toegekend. Alle trainers van de 32 deelnemende ploegen en 55 journalisten mochten stemmen.

   

  Belgen haalden de lijstjes met 3 niet. Bij de verdedigers strandden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld van Tottenham op respectievelijk 6 en 8.

   

  De winnaars worden, net als de laureaat van Speler van het Seizoen in de Europa League, op 29 augustus in Monaco bekendgemaakt, bij de loting voor de groepsfase van het nieuwe Champions League-seizoen.

   

  • In doel: Alisson Becker (Bra/Liverpool), Hugo Lloris (Fra/Tottenham) en Marc-André ter Stegen (Dui/Barcelona); 
  • Verdedigers: Trent Alexander-Arnold (Eng/Liverpool), Matthijs de Ligt (Ned/Ajax, nu Juventus) en Virgil van Dijk (Ned/Liverpool); 
  • Middenvelders: Frenkie de Jong (Ned/Ajax, nu Barcelona), Christian Eriksen (Den/Tottenham) en Jordan Henderson (Eng/Liverpool);
  • Aanvallers: Sadio Mané (Sen/Liverpool), Lionel Messi (Arg/Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Por/Juventus)