• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wordt hitte Gents grootste tegenstander in Cyprus? "Vooral mentale kwestie"

  Thorup

  De sfeer is opperbest bij AA Gent.

  AA Gent hoopt zijn onverhoopte Europese avontuur voort te kunnen zetten door Larnaca opzij te zetten in de 3e voorronde. Maar misschien wordt de hitte nog een zwaardere tegenstander dan de Cypriotische opponent.

  Het kwik in Larnaca en omstreken schommelt dezer dagen rond de 35 graden. "We hebben zelf ook al een paar keer in zulke hitte gespeeld, onder meer bij onze thuismatch tegen Viitorul. Maar dit is toch nog een ander soort hitte", zegt Gent-coach Thorup.

   

  "Hier lijkt de wind zelfs warmte te blazen. Toen we hier uit het vliegtuig stapten, leken we over te stappen in een oven. We zullen dan ook klaarstaan om onze spelers te helpen met alles wat mogelijk is: ijs, drank,..."

   

  "Ik heb al veel Europese matchen gespeeld, maar deze hitte is ook voor mij iets nieuws", zegt Brecht Dejaegere. "Het is vooral een mentale kwestie. We moeten ons daar gewoon overzetten."

   

  "Als zij denken dat dit in hun voordeel speelt, dan moeten ze dat maar denken. Het is aan ons om het tegendeel te bewijzen. Maar ik ben daar zelf niet mee bezig. Ik ben met de match bezig."

  "Larnaca met 8 Spanjaarden in de basis"

  AA Gent speelt morgen dan wel tegen een Cypriotische ploeg, toch zal het er veel van weg hebben dat het een Spaanse tegenstander tegenover zich zal hebben. "In hun laatste wedstrijd stonden er 8 Spanjaarden in de basis", weet Thorup.

   

  "Je kunt dus verwachten dat het technisch een sterke ploeg is. We zullen defensief compact moeten spelen. Ik ben tevreden met wat ik al gezien heb van ons, alleen hebben we wel telkens tegengoals geslikt. Dat is nog een verbeterpuntje. Maar offensief zijn er misschien wel mogelijkheden."