• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Onverwacht Tau-effect: Zuid-Afrikanen overspoelen sociale media van Club

  Een bloemlezing van de Zuid-Afrikaanse reacties.

  Een bloemlezing van de Zuid-Afrikaanse reacties.

  Wie Club  Brugge een beetje volgt op sociale media kan het niet ontgaan zijn: sinds de transfer van Percy Tau wordt Club bedolven onder de reacties van Zuid-Afrikaanse fans die de flankaanvaller in hun hart dragen. "Zo'n massale aandacht hadden we niet verwacht", klinkt het in Brugge.

  Club Brugge had al een aardig aantal volgers op sociale media als Facebook en Twitter. Dankzij de transfer van de Zuid-Afrikaan Percy Tau zijn daar op 1,5 week tijd zo'n 30.000 nieuwe volgers bijgekomen. Zo goed als elk bericht van Club wordt nu gekaapt door voetbalgekke Zuid-Afrikanen, die hun liefde voor Percy Tau en zijn nieuwe werkgever van de daken schreeuwen, vaak zelfs op een hilarische manier.

   

  "We hebben al eerder spelers bij Club gehad die heel wat supporters uit hun thuisland meebrachten, denk maar aan Kaveh Rezaei", vertelt Kirsten Willem, communicatieverantwoordelijke bij Club Brugge. "Maar de Zuid-Afrikaanse fans zijn inderdaad zeer actief. We hadden niet zo'n massale aandacht verwacht."

   

  "We doen ons best om alles te monitoren. Net zoals bij de reacties uit eigen land hanteren we de regels dat we posts die niet door de beugel kunnen verwijderen. Maar we kunnen het nog allemaal managen."

  Ongetwijfeld gaan een deel van die fans terug vertrekken, maar een deel zal zeker verliefd worden op Club en blijven plakken.

  Kirsten Willem

  Veel Zuid-Afrikanen smeken om meer Engelstalige posts. "Er is op dit moment al een Engelstalige website waar zijn vele fans terecht kunnen. Op dit moment zijn er geen plannen om aparte Engelstalige social media accounts aan te maken, maar een post in het Engels nu en dan kan wel", zegt Willem. "Of we al speciale Percy Tau-acties gepland hebben? We plannen heel het jaar door acties met al onze spelers, dus ook met Percy (lacht)."


  Percy Tau wordt door Club voor één seizoen gehuurd van Brighton. Pakken de Zuid-Afrikaanse fans volgend jaar ook hun biezen? "Ongetwijfeld gaan een deel van die fans terug vertrekken, maar een deel zal zeker verliefd worden op Club en blijven plakken", denkt Willem.

  Percy Tau

  Percy Tau