Ga naar de inhoud

Najaar van Vanbilsen komt in gevaar door knie-operatie

 wo 7 augustus 2019 16:45
Vanbilsen kreeg al een contractverlenging bij Cofidis tot en met 2021.
Vanbilsen kreeg al een contractverlenging bij Cofidis tot en met 2021.

Kenneth Vanbilsen (Cofidis) ondergaat vrijdag een operatie aan zijn knie. Onze 29-jarige landgenoot kwam vorige week ten val in de Ronde van Wallonië, waarbij hij zich blesseerde aan zijn meniscus.

Na enkele seizoenen vol pech boekte Kenneth Vanbilsen in juni zijn 1e profzege in 5 jaar. In Dwars door het Hageland bleef hij Niki Terpstra en Quinten Hermans voor dankzij een solo in de finale.

 

Vanbilsen werd daarvoor beloond met een contractverlenging bij Cofidis tot en met  2021. Het najaar was zijn volgende doel.

 

Maar in de 3e etappe van de Ronde van Wallonië kwam Vanbilsen vorige week ten val. Op sociale media laat hij nu weten dat hij overmorgen onder het mes moet.

 

"Vrijdag operatie aan mijn knie... hopen op goed nieuws achteraf voor de revalidatie en de rest van het seizoen", schrijft Vanbilsen. "Meniscus geraakt bij een valpartij in de Ronde van Wallonië afgelopen week."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Vanbilsen stuift naar de zege in Dwars door het Hageland