• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roofe: "Kompany belde mij zelf op, maar ik was snel overtuigd"

  Kemar Roofe

  Roofe: "Ik ben technisch en snel, maar ook fysiek sterk."

  Anderlecht heeft zijn nieuwe aanvaller Kemar Roofe aan pers en publiek voorgesteld. "Mijn doel is beter te doen dan vorig seizoen, toen ik 15 goals maakte."

  Kemar Roofe tekende dinsdag een contract voor 3 seizoenen bij Anderlecht. Een keuze die naar hij zelf aangeeft snel gemaakt was. "Het was Vincent (Kompany) die me persoonlijk opbelde met de vraag of ik wilde komen."

   

  "Ik was snel overtuigd van zijn project. Hij legde me zijn manier van voetballen uit en zijn doelen met deze club. Ik hou van mooi voetbal. Mijn sterke punten zijn mijn techniek en snelheid. En ik ben ook fysiek sterk."

   

  "Ik wil zowel goals maken en aanbrengen. Mijn persoonlijke doel is om beter te doen dan vorig seizoen (toen hij 15 keer scoorde). Maar natuurlijk blijven de 3 punten het belangrijkste."

   

  Roofe weet dat hij als diepe spits hoog druk zal moeten zetten in het systeem-Kompany. "Eigenlijk deed ik dat vorig seizoen bij Leeds ook al onder Marcelo Bielsa. Hij heeft dezelfde manier van spelen. Onder hem ben ik een betere voetballer geworden."

   

  Roofe eindigde zijn praatje met de pers met de mededeling dat hij snel klaar zal zijn voor de strijd. Momenteel kampt hij nog met een enkelblessure, maar die is naar eigen zeggen niet al te ernstig.

  Van Crombrugge: "In 72 uur was de transfer helemaal rond"

  Ook Hendrik Van Crombrugge, die afgelopen weekend al onder de lat stond, kreeg ook nog zijn moment in de spotlights. "Dit is de ideale stap in mijn carrière. Er waren in het verleden diverse buitenlandse aanbiedingen, maar die heb ik allemaal - om verschillende redenen - afgewezen. Ik wilde naar een ploeg uit de top-6 in België en dat is Anderlecht altijd."

   

  De doelman gaf aan vorige week maandag pas voor het eerst contact te hebben gehad met Anderlecht. "Het is allemaal heel snel gegaan", erkende hij. "Mijn makelaar verwittigde me dat Anderlecht interesse had. We hebben de dag zelf al gepraat, en hadden snel een persoonlijk akkoord. Ook tussen de clubs was er snel een overeenkomst. In 72 uur was de transfer helemaal rond."

  Van Crombrugge en Roofe

  Hendrik Van Crombrugge en Kemar Roofe bij hun voorstelling.