• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eindelijk bingo: Eden Hazard scoort zijn 1e goal voor Real Madrid

  Eden Hazard viert.

  Eden Hazard heeft (eindelijk) zijn rekening geopend bij Real Madrid. In een oefenmatch tegen RB Salzburg zorgde de Rode Duivel na een heerlijke individuele actie voor de 1-0. Die goal volstond meteen ook voor de zege. Thibaut Courtois stond tussen de palen en lag aan de basis van het doelpunt. Een beetje zoals tegen Japan op het WK.

  "Eden Hazard is de matchwinnaar voor Real Madrid", het is de eerste maar hopelijk niet de laatste keer dat we die woorden kunnen gebruiken dit seizoen. Op bezoek in Oostenrijk leek de Rode Duivel zich eindelijk wat meer in zijn sas te voelen in zijn nieuwe ploeg. En na 18 minuten volgde ook zijn langverwachte eerste goal.

   

  Alles begon bij een snelle uitgooi van Courtois in de voeten van Benzema, België-Japan op het WK 2018 revisited. Hazard kreeg de bal, sneed naar binnen tussen een aantal verdedigers en krulde het leer dan enig mooi het doel in: 0-1. En de zomeraanwinst had er ook 0-2 van kunnen maken, maar de keeper stak daar een stokje voor. Na de koffie werd Hazard al snel naar de kant gehaald.

   

  Real scoorde niet meer, maar slikte met Thibaut Courtois tussen de palen ook geen goals meer. Het is pas de eerste clean sheet in deze voorbereiding en ook pas de 2e overwinning voor Real.

   

  "Ik ben blij en trots", lachte Hazard na afloop voor Real TV. "Ik wachtte al 5 matchen op dit moment, want een spits wil doelpunten maken. Dit was maar een oefenmatch, maar scoren is goed voor het vertrouwen. We hebben nu nog 10 dagen om ons klaar te stomen voor de 1e competitiematch (tegen Celta de Vigo)."

  Bekijk de goal van Hazard:

  Bekijk nog eens de winning goal van België tegen Japan op het WK 2018: