• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Diego Forlan zegt het voetbal op zijn 40e vaarwel

  De laatste club van Forlan was Kitchee SC in Hongkong.

  Diego Forlan zet een punt achter zijn spelerscarrière. Dat heeft de 40-jarige Uruguayaanse prijsschutter zelf bekendgemaakt. 

  "Na 21 jaar neem ik de beslissing om een einde te maken aan mijn profvoetballoopbaan. Het was een prachtige etappe vol geweldige herinneringen en emoties, maar nu begint een ander tijdperk met nieuwe uitdagingen. Dank aan iedereen die me op mijn tocht heeft bijgestaan", deelt Forlan mee. 

   

  Forlan begon zijn carrière bij Independiente in Argentinië. In 2002 trok hij naar Manchester United. Vervolgens droeg hij het shirt van Villareal (2004-2007), Atletico Madrid (2007-2011) en Inter Milaan (2011-2012). Na tien jaar aan de Europese top koos de Uruguayaan achtereenvolgens voor Internacional in Brazilië, Cerezo Osaka in Japan, Penarol in zijn thuisland, Mumbai City in India en tot slot Kitchee SC in Hongkong. 

   

  Forlan speelde 112 keer voor de nationale ploeg en maakte daarin 36 doelpunten. Zijn grootste triomf haalde hij op het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Hij eindigde met zijn land vierde, werd gedeeld topschutter met 5 goals en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.