• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pauwels: "We maakten elke dag een praatje, je was een crème van een gast, Bjorg"

  Pauwels en Lambrecht sloegen vrijdag een praatje met elkaar tijdens de ploegenvoorstelling.

  Pauwels en Lambrecht sloegen vrijdag een praatje met elkaar tijdens de ploegenvoorstelling.

  Het wielerpeloton rouwt om de onfortuinlijke Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal). Serge Pauwels (CCC) had de laatste dagen een band opgebouwd met Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen. "Ik zal je herinneren zoals ik je vrijdag zag op het plein in Krakau, met een brede glimlach", schrijft Pauwels op Instagram.

  Serge Pauwels neemt afscheid van Bjorg Lambrecht

  Je had me op de ploegenvoorstelling op het centrumplein in Krakau eerst niet gezien, maar toen ik "Hey Bjorg" riep, keerde je met een brede glimlach om, en we babbelden wat bij. Over je stage in Livigno, en over de nabije toekomst, de Vuelta.

   

  Elke dag hier in Polen hebben we in het peloton een praatje gemaakt.  Ik kan nog niet vatten dat we de komende dagen niet meer naast mekaar zullen fietsen. 

   

  Bjorg, de wielertoekomst zag er zo mooi uit voor jou. Klimmen en sprinten. Niet veel renners in het peloton die over beide gaven beschikken. Jij kon het allebei, en op je 22e al op wereldniveau. Voor mij was je zelfs één van de outsiders voor de eindzege in deze Ronde van Polen.

   

  Je was op weg om één van de allerbesten van je generatie te worden. Talent gekoppeld aan de juiste ingesteldheid. Ik was er zeker van.  

   

  Ik zal je herinneren zoals ik je vrijdag zag op het plein in Krakau, met een brede glimlach. Je was een crème van een gast.

   

  Het ga je goed, Bjorg. Mijn gedachten gaan vooral uit naar jouw familie, jouw vrienden, ploegmaten en stafleden van Lotto-Soudal.