• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rooney volgt voorbeeld Kompany: hij wordt speler-coach bij Derby County

  Rooney staat nog onder contract bij DC United.

  Rooney staat nog onder contract bij DC United.

  Wayne Rooney keert weldra terug naar Engeland. In januari 2020 gaat hij aan de slag als speler-coach bij de Engelse tweedeklasser.

  De 33-jarige Wayne Rooney heeft in de MLS nog een contract lopen tot 2021 bij DC United. Hij zal het huidige seizoen in de VS nog volmaken. In januari trekt hij dan naar Derby County, de club van trainer Philip Cocu. Rooney krijgt er een rol als speler-coach, waarin hij nauw zal samenwerken met Cocu.

   

  Rooney krijgt bij Derby County een contract tot de zomer van 2021, met een optie voor een extra seizoen. "Rooney is een extreem getalenteerde topvoetballer", zegt coach Cocu. "Hij kan deze ploeg enorm veel bijbrengen, zowel op als naast het veld. Hij heeft al een mooie carrière achter de rug, maar heeft ook nog veel te geven. Ik kijk ernaar uit om hem hier te verwelkomen."

   

  Ook Rooney kijkt uit naar deze nieuwe stap in zijn loopbaan. "Derby County biedt me een heel mooie kans. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje kan bijdragen. Ik wil ook DC United bedanken. Ik zal hier tot het einde alles geven in de strijd om de play-offs."

  Derde Engelse club voor Rooney

  Derby County wordt de 3e Engelse werkgever voor Wayne Rooney. In 2004 werd hij op 18-jarige leeftijd door Manchester United weggeplukt bij Everton, waar hij 2 jaar eerder als 16-jarige zijn debuut gemaakt had.

   

  Bij Manchester United is Rooney met 253 doelpunten in 559 wedstrijden de beste schutter in de geschiedenis van de club. In 2017 keerde hij voor één seizoen terug naar Everton, waarna hij in 2018 voor een avontuur koos in de Major League Soccer. Rooney speelde ook 120 keer voor Engeland. In het truitje van de nationale ploeg trof hij 53 keer raak.