• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Belgische renners op EK zullen gewoon koersen, als hulde aan Bjorg"

  Voor de Belgische EK-renners zijn het ook moeilijke momenten na het overlijden van Bjorg Lambrecht. Toch hebben alle Belgen in de selectie beslist om gewoon deel te nemen.

  Onder meer Lotto Soudal-renners Thomas De Gendt, Lawrence Naesen, Brent Van Moer, Gerben Thijssen, Stan Dewulf en Jens Keukeleire maken deel uit van de EK-selectie, net als belofte Ilan Van Wilder.

   

  "Na een periode van reflectie is beslist dat alle Belgische deelnemers op dit EK zullen koersen", klinkt het bij de wielerbond. "Dat lijkt hen de beste manier om hulde te brengen aan Bjorg Lambrecht, door zich ten volle te geven op dit EK."

   

  Jonas Rickaert is wel nog onzeker na zijn valpartij afgelopen weekend. Hij komt al zeker niet in actie woensdag in de Mixed Team Relay, mogelijk komt ook de wegrit op zondag in het gedrang. Dan zou een reserverenner opgeroepen kunnen worden.

   

  Het EK wielrennen vindt deze week plaats in Alkmaar. Donderdag staan de tijdritten bij de mannen en de vrouwen op het programma. Zaterdag is het de wegrit bij de vrouwen, zondag is het aan de mannen.