• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Lions trekken zonder Dockier naar het EK: "Het is geen straf"

  Sébastien Dockier kreeg geen invitatie van de bondscoach.

  Bondscoach Shane McLeod heeft zijn 18 namen vrijgegeven voor het EK hockey (16-25 augustus) in Antwerpen. Een opvallende afwezige in de kern is Sébastien Dockier, die met de Lions vorig jaar wereldkampioen werd. 

  Dockier valt uit de boot

  Shane McLeod heeft 5 namen geschrapt uit zijn gebruikelijke kern van 23 spelers. Het gaat om Sébastien Dockier, Tanguy Cosyns, Maxime Plennevaux, Nicolas Poncelet en Augustin Meurmans.

   

  Vooral de afwezigheid van Dockier in de definitieve selectie is een verrassing. Dockier is een vaste waarde bij de Lions. Op de Spelen van 2016 veroverde hij met de Belgische selectie zilver en hij werd met de Lions eind vorig jaar ook wereldkampioen in India.

   

  "Het was een complexe taak om deze selectie te vormen", vertelt de Nieuw-Zeelandse bondscoach, die de offensieve weelde benadrukt. "De afwezigheid van Dockier is geen straf. Hij blijft in de running voor de Spelen van Tokio in 2020."

   

  Vanaf 16 augustus gaan de Belgen in Antwerpen op zoek naar hun eerste Europese titel. De Red Lions spelen die avond de openingsmatch tegen Spanje. Op 18 augustus volgt de match tegen Engeland, op 20 augustus wacht Wales. Op zaterdag 24 augustus kennen we de Europese kampioen. 

  De selectie van de Red Lions:

  Canadese ervaring bij de Panthers

  Bij de selectie van de Red Panthers is de uitnodiging voor Abigail Raye opmerkelijk. De voormalige Canadese international (155 selecties) heeft de Belgische nationaliteit verworven en zal op het EK voor het eerst de Belgische kleuren verdedigen.

   

  Twee jaar geleden schopten de Belgische vrouwen het in Amsterdam verrassend tot in de finale. In de groepsfase van dit EK bekampen ze titelverdediger Nederland (17 augustus), Rusland (19 augustus) en Spanje (21 augustus).

   

  Volgens bondscoach Niels Thijssen is de kans op een nieuw finaleticket (25 augustus) eerder klein. "Dat lijkt ons geen realistisch doel", zegt hij. "Het is een droom, maar we willen in elke match gewoon zo goed mogelijk presteren."

  De selectie van de Red Panthers: