• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deschacht krijgt geen schorsing na omstreden rode kaart tegen Standard

  Deschacht kreeg rood tegen Standard.

  Olivier Deschacht (38) hoeft niet op de strafbank te zitten na zijn rode kaart tegen Standard van afgelopen weekend. De centrale verdediger kreeg een strenge rode kaart onder de neus geduwd. De Geschillencommissie wuift het voorstel van het bondsparket af. 

  Olivier Deschacht haalde zaterdag tegen Standard als laatste man de doorgebroken Amallah neer. Deschacht moest meteen naar de douches, ondanks fel protest. Ook een tussenkomst van de VAR mocht niet baten.

   

  Het bondsparket had een schorsing van één wedstrijd gevraagd, maar de Geschillencommissie gaat niet in op dat verzoek. Deschacht is dus inzetbaar voor de verplaatsing van zaterdag naar Genk. 

  Deschacht toont beelden van rode kaart aan steward: