• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Niet correct van Anderlecht om jonkies week later in tribune te zetten"

  In Extra Time ging de moeizame competitiestart van Anderlecht ook over de tongen. "Anderlecht moet durven te zeggen dat het dit seizoen geen kampioen hoeft te worden", vindt Arnar Vidarsson.

  "Jonge spelers hebben tijd nodig om te groeien"

  Arnar Vidarsson uitte in Extra Time kritiek op enkele tactische beslissingen van de  trainersstaf van Anderlecht. "Ik vind het ongelooflijk mooi dat Anderlecht zo veel jonge spelers uit de jeugdwerking een kans geeft", zegt de IJslander.

   

  "Maar Anderlecht moet dan wel durven te zeggen: "Wij hoeven geen kampioen te worden." Want jonge spelers hebben tijd nodig om te groeien."

   

  "Ik vind het niet correct van Anderlecht om een paar jonge gasten uit de ploeg te zetten en naar de tribune te verwijzen. Dat gaat voor mij iets te ver. Die jonkies zijn nog niet rijp genoeg om dat te plaatsen. Mentaal zijn ze nog niet weerbaar genoeg."

   

  "Die jonge spelers hebben trouwens de hele voorbereiding meegemaakt. Waarom moeten er dan plots 4 à 5 spelers uit de ploeg gezet worden? Tijdens de voorbereiding weet je toch al een klein beetje dat dit de back en dat de centrale verdediger zullen zijn met wie je in de competitie zal moeten spelen."

  "Niet veel ploegen kunnen spelen op de manier van Guardiola"

  Coach Simon Davies wil het systeem van Guardiola implementeren in Anderlecht. Tegen Moeskroen toverde paars-wit alvast een aanval à la Manchester City op de mat. 

   

  "Je zag veel diagonale passes in die aanval, het was ook voetbal van achteruit", zegt Vidarsson. "En na 12 passes zitten ze eigenlijk weer in het beginstation. Dat is heel mooi, maar het kan ook veel simpeler."

   

  "Dat was een toonvoorbeeld van het mooie voetbal dat Anderlecht wil brengen. Maar ik vind het gevaarlijk om Guardiola te kopiëren in België", zegt Vidarsson. "Er zijn niet veel ploegen die kunnen voetballen zoals Guardiola dat wil."

   

  "Oké, Toen Guardiola bij Barcelona begon, bleven de resultaten ook uit tijdens de eerste 2 speeldagen. Barcelona verloor en speelde gelijk. Daarna is de machine gaan draaien."

   

  "Maar het grote verschil is dat er in Barcelona kwaliteit is. In Anderlecht zijn nu veel jonge spelers en met hen moet je geduld hebben. Over 2 jaar zal Anderlecht een fantastische ploeg zijn."