• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik zei: ik hoop dat je ook aanschuift als je veel wint. Hij lachte en zei dat hij nog zou komen"

  Bjorg Lambrecht overleed gisteren in de Ronde van Polen.

  Op zaterdag 27 juli was Bjorg Lambrecht te gast in Vive le Vélo. Het 22-jarige klimtalent van Lotto-Soudal liet met tafelgasten Eddy Planckaert en Hendrik Redant een diepe indruk na op presentator Karl Vannieuwkerke. 

  "Hij hing aan de lippen van de oudjes"

  "Ik heb 10 dagen geleden een jongen van 22 jaar leren kennen", vertelt Karl Vannieuwkerke.

   

  "Toen hij aankwam op de set hadden we allemaal iets van: wat een jonge jongen is hij nog. Het leek wel een kind en het was ook een kind van ouders die nu hun kind kwijt zijn. Maar Bjorg was vooral een lieve, attente en respectvolle jongen."

   

  "We waren de uitzending in onze camper aan het voorbereiden. Bjorg zat buiten met Eddy Planckaert en Hendrik Redant."

   

  "De oudjes waren aan het woord en vertelden verhalen van vroeger. Hij hing echt aan hun lippen. Hij was aan het luisteren en aan het lachen. Je zag hem nieuwsgierig en leergierig zijn, net als tijdens de uitzending."

   

  "Het is eigenlijk niet te geloven dat zoiets kan gebeuren in de koers. De koers geeft ons heel veel mooie en triestige momenten. Het is onwezenlijk."

  "Er mocht niet getwijfeld worden aan zijn toekomst"

  "Bjorg was een van onze sterkhouders in de klimklassiekers", gaat Vannieuwkerke voort.

   

  "Er mocht niet getwijfeld worden aan zijn toekomst, hij zou het echt maken. Maar het noodlot staat vaak een grote toekomst in de weg."

   

  "Dat hoeft dan niet meteen tot de meest dramatische gevolgen te leiden, maar dat is nu wel het geval. Er is gewoon geen toekomst meer. Dat is wat er zo diep inhakt."

   

  "Toen hij ons na de uitzending verliet, bedankte hij ons voor de uitnodiging. Hij zei dat hij ons dankbaar was."

   

  "Ik zei nog: ik zal blij zijn als je in de toekomst nog wil aanschuiven als je heel veel wint. Hij lachte en zei dat hij wel zou blijven komen. Maar het leven wordt hem ontnomen. Dat is onwezenlijk."

  De volledige uitzending van Vive le Vélo van 27/07