• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deceuninck-Quick Step laat Viviani met sprintloods vertrekken naar Cofidis

  Viviani won gisteren nog de Prudential RideLondon-Surrey Classic.

  Viviani won gisteren nog de Prudential RideLondon-Surrey Classic.

  Elia Viviani moet Cofidis vanaf volgend seizoen aan een mand zegebloemen helpen in de massasprints. Samen met zijn sprintloods én landgenoot Fabio Sabatini ruilt hij Deceuninck-Quick Step voor de Franse formatie.

  Dat Elia Viviani interesse genoot van Cofidis, was een publiek geheim. De Italiaanse sprintbom stak tijdens de afgelopen Tour nog een ritzege op zak, maar met Deceuninck-Quick Step bereikte Viviani geen (financieel) akkoord over een nieuwe overeenkomst. 

   

  Samen met zijn locomotief Fabio Sabatini trekt Viviani naar Cofidis, dat met Laporte en Bouhanni nochtans 2 snelle mannen aan boord heeft. Maar Laporte slaagt niet op het hoogste sprinttoneel. En "enfant terrible" Bouhanni heeft zichzelf naar de uitgang gewerkt bij Cofidis.

   

  "Het shirt van Cofidis is een van de oudste in het wielerpeloton. Het is een eer om dat truitje vanaf volgend jaar te dragen", zegt Viviani, die na 2 seizoenen afscheid neemt van Deceuninck-Quick Step.