• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "We zijn enorm kwetsbaar: er moet nog meer op veiligheid gehamerd worden"

  Dylan Teuns, ritwinnaar in de Tour.

  Het overlijden van Bjorg Lambrecht hakt diep in op het peloton. Dylan Teuns (27) is geen leeftijdsgenoot van Lambrecht (22), maar kwam de talentvolle pocketklimmer geregeld tegen op zijn terrein. "Hij had de juiste mentaliteit en hield zijn voetjes op de grond."

  Op Twitter regent het steunbetuigingen na het overlijden van Bjorg Lambrecht. Ook Dylan Teuns is onder de indruk. "Er zijn bijna geen woorden voor", zegt hij aan onze redactie.

   

  "Ik kende Bjorg vrij goed. Als we elkaar tegenkwamen in het peloton, dan begonnen we over van alles te praten."

   

  "Bjorg was een vlotte en toffe jongen, iemand met de juiste mentaliteit en de voetjes op de grond. Hij was talentvol en goedlachs, altijd klaar voor een praatje."

   

  "Ik had verwacht dat hij de komende jaren in de grote koersen zou meedoen voor het podium. De kans was groot dat we dan tegen elkaar zouden koersen."

   

  Lambrecht is overleden na een tragisch ongeval in koers. Het lijstje met (Belgische) slachtoffers is intussen bijzonder lang. "We zijn enorm kwetsbaar en daarom is de veiligheid zo belangrijk. Er moet eigenlijk nog meer op gehamerd worden."

   

  "Er gebeuren nog te veel ongevallen en nu is het weer met zo'n tragische afloop. Dat moet vermeden worden."

  Ik had verwacht dat hij de komende jaren in de grote koersen zou meedoen voor het podium. De kans was groot dat we dan tegen elkaar zouden koersen.

  Dylan Teuns na het overlijden van Bjorg Lambrecht